Esther Arends

Volgen wat goed voelt, vanbinnen uit. Niet het hoofd maar je lijf en je hart je laten leiden in de keuzes die je maakt. Er is volgens mij niets helender, krachtiger, liefdevoller en authentieker dan dat.

Ons lichaam spreekt met ons dag in, dag uit, iedere seconde van ons leven. Het is continu aan het werk om voor ons te zorgen en heeft altijd het beste met ons voor. Het enige wat wij dienen te doen om gezond, in balans en gelukkig te zijn (en blijven) is naar deze signalen te luisteren en er naar te handelen. Dit vraagt van ons de moed om te verlangzamen, uit ons hoofd te gaan en in ons lichaam aanwezig te zijn. Kortom: de moed om te voelen.

 

Voor velen van ons is dat een uitdaging, wat niet gek is, omdat we de gehele dag worden aangesproken op onze mentale capaciteiten. Daarnaast worden we overweldigd door een overvloed aan externe prikkels en verwachtingen. Deze focus op ons hoofd en deze prikkels weerhouden ons ervan om met onze aandacht bij onszelf en ons lichaam te zijn.

 

Alleen wanneer we in contact zijn met ons lijf kunnen we voelen wat goed voelt. Kunnen we voelen wat klopt, wat past, wat juist voor ons is en wat er nodig is. Kunnen we goed voor onszelf zorgen.

 


Een burn-out in 2007 is een belangrijk omslagpunt geweest in mijn leven. Ik werd gedwongen naar mijn lijf te gaan luisteren en anders te gaan leven. Een leven te gaan leiden dat geleid wordt door mijn lijf en niet langer door mijn hoofd. Ik ben andere keuzes gaan maken, keuzes die mij energie gaven en voedde. Dit heeft voor vele positieve veranderingen in mijn leven gezorgd.


Ik ben opleidingen, trainingen en workshops gaan volgen in binnen- en buitenland op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verschillende dans- en bewegingstechnieken waarin lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn, embodiment en mindfulness centraal staan. En ik ben een eigen bedrijf gestart.


 
Ik heb er mijn specialiteit van gemaakt om mensen, jong & oud, te begeleiden bij het leren luisteren naar hun lichaam en de eigen regie te nemen varend op het eigen innerlijk kompas. Omdat ik weet wat het oplevert: ontspanning, welzijn, energie en voldoening.

 

Zo heb ik onder meer het educatieve en preventieve programma Reis door het Lichaam ontwikkeld voor kinderen. Hiermee leren kinderen spelenderwijs (via spel, beweging, dans, yoga en tekenen) naar hun lichaam te luisteren en goed voor zichzelf te zorgen.

 

Daarbij heb ik een gelijknamig boek geschreven en training ontwikkeld voor professionals. Hierdoor staat er nu een internationaal team van gecertificeerde Reis door het Lichaam docenten die gepassioneerd de methode overdragen aan kinderen.
Copyright - Esther Arends 2023-2024